Blog Image

Mig og brystcancer

Transformationen

Mit formål med bloggen er,at andre der står i samme situation,enten du selv har brystkræft eller måske er pårørende til en der har det, kan hente inspiration i min historie.
Vigtigt er dog at huske, at dette er min historie og min transformation igennem forløbet og jeg håber du finder din vej.

Hverdags ting

Refleksion eller tankemylder Posted on man, januar 20, 2020 13:54:09

Jeg fylder bloggen med ganske almindelige opslag om hverdagen og ikke kun emner der omhandler kræft forløbet.

Det er dels fordi jeg på mange måder er forbi perioden, men også for at vise, at det bliver hverdag igen. Det tror man ikke i begyndelsen af forløbet.

Der troede jeg aldrig, at jeg ville kunne leve uden frygt hver dag………men det kan man.

Der findes mange måder at få frygten under kontrol på og for mig er det motion og haven/drivhuset, men også at give plads til åndehuller, hvor tankerne kan få lov at tænkes igennem.

Jeg kan mærke når jeg har brug for at tænke. Det er især efter en travl periode, så skal tankerne lige på plads igen og tro mig, de kan stå i kø😊

Hverdagen kan også noget. I begyndelsen var jeg meget opmærksom på at turde springe ud i nye ting, prøve at gøre alle de ting der altid blev skubbet bag i køen, for kunne jeg nu finde ud af det eller?

Det har igen fundet sit leje, for her små 3 år efter det hele begyndte, kan det være svært at finde på nye ting der udfordrer mig i dagligdagen som der vel og mærke er tid til.

Jeg har heldigvis et job der udfordrer mig i at lære nye ting og det er jeg rigtig glad for.

Jeg tænker også, at det kan skabe rastløshed, hvis du konstant skal udfordres for at mærke du lever❤Forårets komme

Refleksion eller tankemylder Posted on søn, januar 19, 2020 14:31:22

I dag har jeg været i haven og drivhuset.

Solen var for engangs skyld fremme og små gøremål stod på listen og kunne ikke udskydes længere.

I drivhuset skulle vinen klippes ned og det blev også til lidt oprydning. Det slog mig mens jeg var igang, at ofte bliver tingene bare flyttet fra det ene hjørne til det andet, men alligevel giver det mig en følelse af at skabe orden😂. Måske ligefrem at få sat ting på plads i mit eget hoved😉.

Udenfor fik jeg rengjort mine højbede og det varer nok ikke længe før de første spæde spinat blade kommer frem🌱.

Der er stadig godt liv i krukkerne med krydderurterne, hvilket jeg kan takke den milde vinter for.

Planlægningen med den nye sæson er godt igang og i år skal der ryddes godt op i krukker og bede (tror det er min plan hvert år og man har da lov at håbe, at det lykkes i år😂)

Persille
Salvie
Pebermynte
Rosmarin
Timian
Ananas salvie
OreganoFitness

Motion Posted on tirs, januar 14, 2020 09:24:49

Ja,jeg troede aldrig det skulle overgå mig,at melde mig i et fitness center. Dog er det et meget lille og lokalt center og derfor ikke overrendt 😊.

Det kom sig af, at jeg efter en løbetur for små 14 dage siden, fik problemer med min achillesene og derfor var nød til at tænke alternativt i forhold til motion.

Vejret er i øjeblikket ikke til lange cykelture udenfor og en motions cykel fylder for meget hos os (jeg har haft en).

Derfor besluttede jeg mig for, at melde mig i centret og så kan jeg cykle der👍

Heldigvis er min achillesene ok igen, men det at kunne veksle mellem forskellige motions former alt efter vind og vejr er nu også rart.

Jeg vil nu sige, at selv om jeg er i rimelig god form,så afhænger det meget af om det er noget jeg er vant til at dyrke, for første gang jeg var afsted, skulle jeg prøve trappe maskinen og lad mig sige det sådan. Der er plads til forbedringer 😉Stille og rolig weekend

Refleksion eller tankemylder Posted on lør, januar 11, 2020 15:49:31

Denne weekend er der ingen planer. En lørdag og søndag hvor jeg ikke behøver at skulle ud af huset og med det mener jeg, at jeg kan råde over min egen tid og blive indenfor, hvis det er det jeg vil😊.

I en travl hverdag og det er det og har været siden før jul, så er der mange ting der må vente til jeg har mere tid. Jeg er nemlig meget opsat på IKKE at stresse over det jeg ikke når.

I dag har jeg fået gjort lidt rent og igen fået bagt mine boller til fryseren.

Det har været motions fri dag og jeg har kun været udenfor, når jeg skulle tømme postkasse og smide affald i skraldespanden 😊

Før i tiden ville jeg have fokus på ALT det jeg ikke nåede og det tror jeg også kan gøre dig syg på den ene eller anden måde. Det giver en ubalance i kroppen, hvis du konstant stresser over det du ikke når.

Jeg nyder virkelig at kunne gøre tingene i det tempo jeg har lyst til og ikke mindst have tid til at tænke😉.

Sådanne weekender må der gerne være mange flere af🤗❤🤗Kontrol

Sygehus/læge Posted on lør, januar 11, 2020 13:10:33

Indkaldelsen til mammografi og ultralyd er allerede kommet, selv om det først er i slutningen af maj måned jeg skal have det foretaget😊.

Jeg er aldrig nervøs før jeg sidder i venteværelset (heldigvis). Jeg må sige, at det er en af de ting hvor jeg virkelig har forandret mig i forhold til opstarten.

Når jeg tænker på hvor ødelagt jeg var, da indkaldelsen til mammografi kom for 3 år siden og derefter finåls biopsi og endnu en biopsi hvor de tog et stykke af knuden, for at slutte af med svaret.

Derefter hele møllen med rønghten af lunger, endeløse rækker af blodprøver, endeløse timer af bekymringer for fremtiden.

I dag gider jeg simpelthen ikke bekymre mig om noget, jeg ikke kan vide noget om på forhånd. Ellers kunne jeg i bund og grund ikke bestille andet😉Celleskrab/eftersyn og ny læge.

Uncategorised Posted on ons, januar 08, 2020 11:39:32

Nu har jeg fået bestilt tid til både celleskrab og et “service eftersyn”😊.

Min læge er desværre stoppet og jeg skal derfor have en ny, men jeg er sikker på det nok skal blive godt.

Når jeg er til tjek på kræft afdelingen, er jeg aldrig inde ved den samme, men jeg er fuldstændig tryg ved det, for de er jo uddannet til netop mit problem og ser det mange gange om dagen.

En praktiserende læge skal favne mange områder og her er det meget vigtig for mig, at jeg har fuldstændig tillid til, at jeg bliver hørt og taget alvorligt, præcis som min daværende læge gjorde.

Jeg er ligeglad med om det er en anden læge hvis det drejer sig om et akut problem, men ellers vil jeg helst have den samme.

Det må også være rart for lægen at kende sin patient🤔.

PS, jeg brugte ikke tid på en fiktiv samtale inden jeg bestilte tid😉😂Screening for livmoderhalskræft

Refleksion eller tankemylder, Sygehus/læge Posted on søn, januar 05, 2020 17:12:58

For et par dage siden kom indkaldelsen til screening for livmoderhalskræft. Jeg har altid benyttet mig af tilbuddet og er glad for at have muligheden for en sådan undersøgelse hvert tredje år.

Det betyder også, at det er 3 år siden jeg besluttede mig for at tale med min læge om knuden jeg syntes var blevet størrer og som HELDIGVIS lyttede til mig, selv om jeg var blevet “frikendt” to år forinden. Det er jeg meget taknemmelig for.

I næste uge vil jeg bestille tid og få det overstået. Det er ikke noget der bekymre mig, men bare en ting der skal gøres 🙂Godt nytår

Refleksion eller tankemylder Posted on tirs, december 31, 2019 10:56:29

Ønsker jer alle et godt og lykkebringende nytår.

Jeg er ikke den der har nytårsforsætter, men måske jeg en af de nærmeste dage skal gøre lidt status over 2019 og hvad jeg ønsker mig af 2020🤔Næste »