Her til morgen begyndte min yngste datter, at tale om følelsen af, at der var hemmeligheder omkring hende.
Ikke, at hun på nogen måde er udenfor fællesskabet, men mere den med “har du hørt? har hun/han også skrevet til dig?, nå ikke, men jeg må ikke sige noget…..”

Det gav tanker som “er jeg ikke god nok? stoler de ikke på mig? er det mig de taler/skriver om?”

Fornuftig som hun er, bestemte hun sig for, ikke at lade sig påvirke, selv om det er lettere sagt end gjortsmiley.

Åhhh, hvor jeg husker følelsen. Hvor kunne jeg føle mig lille i forhold til andre og tanker som ” de er meget: dygtigere, pænere osv osv end mig” fyldte i sammenværet med andre i min barndom, ungdom og voksenlivet.

Jeg har ikke haft særlig høje tanker om mig selv og hvad jeg kunne og som jeg har skrevet lidt om før, så gav jeg gerne op på forhånd, for det var jeg nok ikke god nok til.

Vi forestiller os ofte, at dem vi vælger at sammenligne os med, har det meget bedre end os. De har styr på det hele og har masser af succes, men hvor ved vi egentlig det fra?

Det kan jo tænkes, at de netop sammenligner på nøjagtig samme måde….At de står og tænker “bare jeg var som hende/ham”

For at vende tilbage til samtalen så talte vi om bevidst at sige til sig selv, at det ikke omhandlede hende og at hun ikke ville tage del i det.

Det samme gælder mig. Jeg trækker mig fra de ting der på ingen måde gør mig godt. Jeg tillader mig selv at vælge fra og til uden dårlig samvittighed……men det har været en lang og sej kamp at komme dertil, ja der skulle lige en gang brystkræft til før jeg virkelig forstod, at den vigtigste person er mig, for ellers kan jeg ikke være noget for andre…. og jeg kan vise mine piger et godt eksempel, for de gør ikke det jeg siger, men det jeg gørsmiley