I går fik jeg en god idé, eller det synes jeg ihvertfald selv😉. Den er så god, at jeg vil nævne den for lægen, når jeg skal til kontrol i næste uge og her tænker jeg det nok er meget godt det er forskellige læger jeg er til, så de de ikke tænker, hvad har hun nu gang i 😂.

Inden jeg påbegyndte kemo og derefter stråler, var jeg på henholdsvis kemo og stråle skole.

Det var rigtig godt, for der blev forklaret hvad behandlingerne udrettede i kroppen og de bivirkninger der kunne komme og hvad man skulle være særlig opmærksom på.

Det var selvfølgelig en sygeplerske der stod for undervisningen og hun kunne svare på ethvert tænkeligt spørgsmål om behandlingen og bivirkninger, men for mig, så er et teori og et andet er praksis.

Hvorfor ikke få en med der kan fortælle hvordan det ER at være i behandling. En der ved hvordan det føles og jeg ved godt det føles forskelligt fra person til person, men der er noget særligt ved at tale med en der har prøvet det samme.

En der kan motivere og give kamp gejst for dem der står overfor en stor udfordring i deres liv, for det er det at få kemo, med ofte hår tab til følge samt mange andre ting.

Jeg anede FEKS ikke, at binyrebarkhormon som bruges kvalme stillende i de første 3 dage efter kemo, kunne give et psykisk dyk når man stoppede , så jeg blev opgivende og ingenting kunne og følte alt var sort. Det fandt jeg ud af, da jeg talte med en der havde været i behandling året før.

Eller mange andre udfordringer der er under behandlinger, så det vil jeg foreslå kunne være en rigtig god idé for fremtiden😊